Skoči na vsebino

Iz Društva upokojencev Begunje

Tudi v našem društvu je zacvetela pomlad, še posebno se je razcvetelamagnolija v parku pred vilo.

Za nami je 43. redni občni zbor, ki jebil dobro obiskan. Dosedanji predsednik Marjan Legat je preleteldelovanje društva v preteklem letu, ki je bilo kot vedno zelo aktivno.

Trenutno naše društvo šteje 350 članov. Članarina ostaja 10 €,oproščeni pa so jo člani, ki bivajo v domovih za ostarele in častni člani.

Organizirali smo izlete z uspešnoizvedbo Francke Pretnar, veselasrečanja, razna predavanja, športnatekmovanja in kulturne prireditve.Naše društvo je krstno organiziralotekmovanje v bovlingu, kjer smo dosegli prvo mesto in privabili karveliko drugih društev iz naše občine,

kar nakazuje, da smo odlično nadomestili sankaško tekmovanje, ki ga že nekaj letnismo moglo izvesti zaradi pomanjkanja snega. Naši športniki, pod vodstvom DragaZupana, so uspešni tudi na tekmovanjih v kegljanju, streljanju, šahu, veleslalomu, smučarskih tekih, namiznem tenisu in prstometu.

Dela v parku in z vzdrževanjem nikoli ne zmanjka, zato si želimo, da bi se člani čim bolj udeleževali delovnih akcij.

Marjan Legat se je vsem zahvalil za zaupanje vodenja društva v teh 18-ih letih. Svoje mesto je zaupal novemu predsedniku Maksu Vrečku. Prav tako je na mestu referentke za kulturo svoje delo po 14-ih letih uspešnega delovanja zaključila Hermina Justin in ga prepustila Ireni Hajnrihar iz Poljč.

Breda Iskra uspešno vodi prostovoljke v projektu »Starejši za starejše«, kjer jevključenih 328 oseb. Redno obiskujejo krajane v domu in jih vabijo na srečanja starostnikov nad 80 let. Udeležujejo se raznih predavanj, gostijo prostovoljke iz drugih društev, obiskujejo jubilante, se usposabljajo v Izoli. Vsak drugi mesecizvedejo predavanje patronažne sestre, merjenje holesterola, krvnega sladkorja in tlaka, ki je brezplačno.

Plesalke country plesa pridno vadijo in so v marcu upihnile prvo svečko. Nastopale so že na večjih prireditvah, srečanjih in zabavah.

Seveda pa naše društvo odlično sodeluje s KS, gasilci iz Begunj in Podgore, kulturnimin turističnem društvom iz Begunj, RK, Planinco ter ostalimi DU iz občine Radovljica.

Bližajo se velikonočni prazniki, zato želimo vsem krajanom in še posebno našimčlanom vesele velikonočne praznike. Naj zadiši po domači potici, šunki, hrenu inprelepimi pirhi. Naj se v domove naselita mir in ljubezen!

Melita Iskra, tajnica

TEČAJ NORDIJSKE HOJE

Društvo upokojencev Begunje v sodelovanju z Ljudsko univerzo Radovljica v mesecumaju organizira brezplačni tečaj nordijske hoje. V primeru zadostnega števila prijav bo tečaj ob sredah ob 9. uri. Tečaj bo vodila Marina Ficko Pristov.

Prijavite se lahko do 30. aprila 2019 na telefon 031 875 711 ali na e-naslov: marina.ficko@gmail.com ali osebno na Društvu upokojencev Begunje. Zaželene sopalice za nordijsko hojo. Vabljeni!

Skip to content