Skoči na vsebino

Razvojni projekti KS Begunje

KS Begunje je po številu krajanov 3. največja v občini Radovljica vendar v razvoju tako v preteklosti kot sedaj zaostaja za središčem občine. KS si prizadeva za uravnotežen razvoj celotne občine, vendar posluha za to s strani Občine Radovljica ni dovolj.

Problematika je rešljiva, če je politična volja in pravilno postavljene priorite. Investicijski vložki iz proračunov OR pa niso bili sorazmerni prispevkom davkoplačevalcev iz KS Begunje, zato prihaja do tega, da se nekje v občini investira v nadstandard, drugje pa niti kanalizacije in varnih prometnih poti ni.

Zato smo se odločili, da javno objavimo seznam najpomembnejših projektov, ki jih KS Begunje na svojem prostoru vidi.

Predlogi za rešitev strateških razvojnih problemov sledijo razvojnim ciljem, ki jih je KS izpostavila v več Prostorsko-razvojnih usmeritvah in predlogih Načrtov razvojnih programov za OR«. V letu 2020 je izvedla urbanistično delavnico. UL, Fakulteta za arhitekturo je probleme prepoznala in nakazala rešitve.

Naštevanje problematike je opomnik občini, ki razvojne potrebe KS odlaga ali zanika. Strokovno oporečni občinski prostorski plani Begunjam delajo nepopravljive posledice.

Upamo, da bomo skupaj uspeli premakniti stvari na bolje.

Posamezni projekti so opisani pod rubriko Projekti. Vabljeni tudi k objavi vaših komentarjev.

Svet KS Begunje

Skip to content