Skoči na vsebino

Trgovina

OR je l. 2008 sprejela, 2012. pa potrdila občinski prostorski načrt (PRO). Določa tudi potek dela državne ceste (DC) kot meje občinskega podrobnega prostorskega načrta Begunje Center (OPPN B-C). Oba dokumenta pa trgovino oddaljujeta od realizacije.

Po PRO bi se državna cesta od pokopališča podaljšala za 100 m do ‘krožišča’ na severni strani Elana. Od tod bi krenila proti Poljčam.

Potrebe po večji trgovini so starejše od PRO. Lastnik objekta je l. 2016 kupil sosednje zemljišče, ki omogoča povečanje lokala in parkirna mesta. Idejni načrt je bil predstavljen OR in KS. Dostava za trgovino je planirana z lokalne ceste. Ko bi ‘postala’ ta iz lokalne postala državna, tam dostavna vozila več ne bodo smela stati. 

Čeprav je 7.9.2016 Župan predstavnikom KS-a povedal, da so ».. prepoznane napačne urbanistične poteze v PRO za Begunje ..«, OR za letos planira nadaljevanje l. 2017 prekinjene izdelave OPPN B-C. 

Leta 2017 pa je OR v PRO ukinila traso povezovalne ceste proti šoli in OPPN B-C naredila prostorsko popolnoma nelogičen. 

Rešitev: sprememba PRO in meja OPPN B-C.

Skip to content