Skoči na vsebino

Trim Krpin

Športno zagnani begunjski prostovoljci so se na pobudo Boruta Marterja odločili, da oživijo nekdanjo Krpinsko trim stezo. Začeli so z obnovo starega telovadnega kozolca ob smučišču in ga že lepo obnovili. V njem ob lepih dnevih že zagnano trenirajo mladi fantje ter dekleta in mimoidoči nedeljski pohodniki. Cilj pa je seveda oživiti celotno trim stezo vse do vrha Sv. petra in v njo vključiti tudi nekoč priljubljeno plezalno steno, ki se nahaja nedaleč stran od njegovega vrha, katera pa je v preteklih desetletjih žal utonila v pozabo in jo je prerastel gozd.

Namen tega projekta je postaviti takšen športni poligon, ki bo zanimiv tako za odrasle kot tudi za šolarčke. Želimo ustvariti neke vrste športno učno pot na kateri bi se lahko šolski otroci seznanili z različnimi načini športne vadbe na prostem kot tudi s hribovskim pohodništvom. Ob primernem spremstvu pa bi lahko naredili tudi prvi plezalni podvig v naši s klini in jeklenicami opremljeni plezalni steni.

Prostovoljcem je že uspelo zagotoviti nekaj sredstev za njeno obnovo in prva dela se že izvajajo. Z malo sreče bo dobršen del poti dokončan že čez kak mesec ali dva.

Več o tem projektu lahko izvete na Facebook strani “Trim Krpin“. Če pa bi želeli pri obnovi tudi sodelovati ali finančno pomagati pa jih lahko kontaktirate na borut.marter@gmail.com.

Več lahko preberete na podstrani Trim Krpin

Skip to content