Skoči na vsebino

Turistično društvo Begunje

page4image869888688

V Turističnem društvu Begunje bomo tudi v tem letu poskrbeli za številne aktivnosti na področju turističnedejavnosti v kraju. Poleg rednega dela se bomo v tehdneh lotili obnove dotrajanih balkonov na Sankaški koči,zamenjavo stopnic in talnih oblog v sobah za goste vgostišču Draga, popolnoma pa bomo prenovili tudisanitarije v bifeju Krpin.

Še naprej se bomo trudili po svojih najboljših močeh, da tudi v bodoče skrbimo za lep izgled kraja in dobro počutje domačinov in seveda gostov, ki nas obiščejo. Sem sodi urejanje okolice v centru Begunj, zasaditev rož, obnavljanje informacijskih tabel in poti … Nadaljevali bomo z dobrimi projekti in vas

vabimo k sodelovanju pri prireditvah in drugih aktivnostih društva.

V poletnih dneh bo v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Radovljica vsakdan odprta Turistično-informacijska pisarna v Begunjah, gostom pa omogočeno vodenje po naših krajih.

Tokratni tradicionalni izlet bo v nedeljo, 19. maja 2019. Povezali se bomo s Primorci, ki nas bodo popeljali po Krasu in si ogledali spomenik na Cerju. Pred tem pa sledi še skok z ladjico do slikovitega otočka Barbana. Razlog, da bo izlet na nedeljo, pa je udeležba na Prazniku špargljev s tradicionalno povorko vozov, spremljevalnim kulturnim programom in kulinaričnim razvajanjem s špargljevimi jedmi. Prijavite se lahko v času uradnih ur v pisarni KS.

V nedeljo, 23. junija 2019, bo naša vsakoletna prireditev O kresi se dan obesi na gradu Kamen. Teden kasneje, 30. junija 2019, vas vabimo na Urhov semenj, v sklopu katerega bo tudi tradicionalna že 8. Begunjska avantura. 5. oktobra pa bomo gostili49. Srečanje gorenjskih turističnih delavcev.

Vsa obvestila, informacije o aktualnih prireditvah in delovanju društva najdete na naši Facebook strani: @tdbegunje.si, lahko pa nam tudi pišete: info@begunje.si.

Peter Kolman, predsednik TD Begunje

Skip to content